INHOUD


IRISCOPIE


IRISCOPIE MEDISCH

Elke iris is uniek! Niemand heeft dezelfde irispatronen. Ik kijk met een lampje in uw oog om te zien waar uw klacht vandaan komt. De iris onthult veel tekens en weerspiegelt de conditie van de organen.

Neem bijvoorbeeld de klacht HOOFDPIJN.

Ik kijk naar uw constitutietype. Dit is de genetische aanleg die het wezen van de mens bepaalt, zowel lichamelijk als psychisch. De constitutie bevat alle eigenschappen van het organisme. De iris is verbonden met ieder orgaan, dus met iedere cel van het lichaam d.m.v. de hersenen en het zenuwstelsel. Via de hersenen en zenuwbanen gaat er informatie vanuit de lichaamscellen naar de zenuwen, spieren en bloedvaten van de iris. Daar verandert de superstructuur van de iris, (ook regenboogvlies genoemd), waardoor de typische openingen in de vezels ontstaan die de iriscopist als tekens interpreteert, met behulp van de topografisch iriskaart

ogen iriscopie

De constitutietypen medisch gezien zijn:

LYMFATISCH
Houdt verband met de lymfe, meestal blauwe ogen, met golfende lijnen. Er is sprake van een verhoogde reactie van het afweersysteem, bijv. geïrriteerde slijmvliezen, ontstekingen.

NEUROGEEN
Meestal een blauwe tot grijze iris met strakke, fijne lijnen, (radiairen). Voornamelijk klachten van nerveuze aard komen voor, zoals ook hoofdpijn, migraine, krampen, prikkelbaarheid, zenuwpijnen.

HEMATOGEEN
Een totaal bruin gekleurd oog, veroorzaakt door dikke pigmenten, waardoor het moeilijk is de onderliggende laag te zien. Er zijn vaak problemen met lever en gal en daardoor problemen met de stofwisseling,(weer een reden voor hoofdpijn!)

BILIAIRE -of MENGCONSTITUTIE
Het bovenste irisblad is bruin, maar daaronder is het blauw, dit zie je niet met het blote oog. De leef -en voedingsgewoonten bepalen de hoeveelheid bruine pigmentatie. Er zijn diverse vormen van mengtypen te zien en dat maakt de diagnose wat lastiger. Lever, gal en alvleesklier zijn vaak zwak; daardoor ontstaan ook vaak maagdarmaandoeningen, weer een eventuele reden voor hoofdpijnklachten!

Ik kijk naar de DIATHESE, dit is een bepaald patroon dat soms pas later in het leven in de iris zichtbaar kan worden.

BINDWEEFSELZWAKTE DIATHESE
Je ziet grote gaten in het bovenste irisblad, het lijkt op een grof visnet. De vezelstruktuur is grof, wordt ook wel madeliefjesblad genoemd. Het gaat om een genetisch bepaald onderontwikkeld en zwak bindweefselsysteem. Dit is al in de eerste maanden na de geboorte te zien. De conditie van het bindweefsel is zwak, met aandoeningen en klachten als verzakkingen (baarmoeder, maag, darmen), breuken (lies, middenrif), hernia, spataderen, brosse nagels en haren, aambeien, sportblessures, banden en peespijnen als gevolg.

HYDROGENE DIATHESE
Is gebaseerd op de lymfatische constitutie, maar heeft kenmerkende witte vlokjes, wattenbolletjes, ze zijn meestal wit maar kunnen ook wat donkerder gekleurd zijn. Ze duiden op urinezuren, afbraakprodukten van de eiwitstofwisseling. Bij onvoldoende reiniging worden deze zuren opgeslagen in spieren, gewrichten en luchtwegen. Hiermee neemt de kans op hoofdpijn,reuma, jicht en astma toe

URINEZURE DIATHESE
De iris is bedekt met vaalwitte tot gele plekken. Meestal ontstaan er gewrichtsklachten zoals artritis, en hoofdpijn, migraine, die al in de pubertijd is ontstaan.

LIPEMISCHE DIATHESE
Opvallend aan deze iris is een witte ring, geheel of gedeeltelijk om de rand van de iris. Deze ontstaat meestal pas duidelijk op latere leeftijd. De ring kan bij ALLE constituties voorkomen. Het is een vervetting met kalkaanslag van de cellen van de cornea (hoornvlies) De plaats van de ring geeft de juiste diagnose aan, (topografiekaart). Dit type behoort tot de genetisch bepaalde vetstofwisselingsziekten en is dus een stoornis van binnenuit. De ring wordt ook wel de cholesterolring genoemd, omdat er aanleg zou zijn voor cholesterolverhoging. Dit kan zo zijn, maar is geen regel. Wel is het vetgehalte in het bloed verhoogd en is er een vetopnamestoornis in de darmen. Er is een verhoogde kans op vroegtijdige vervetting van organen zoals hart, vaten, lever ,huid. Het gevolg kan zijn; arteriosclerose, trombose, hoge bloeddruk, spataderen, lever/schildklierproblemen, verhoogde talgafscheiding in de huid. Concentratiestoornissen, hoofdpijn.

LAVIERT-TETANISHE DIATHESE
Dit betekent; verborgen verkramping. Kan ook bij álle constituties en diathesen voorkomen. Je ziet ringen die in de bovenste irislaag gekrast lijken te zijn, ze worden ook krampringen genoemd. Er zijn vaak verkrampingen, spanningen van psychosomatische aard. De aandoeningen, bijvoorbeeld hoofdpijn worden veroorzaakt door neuromusculaire overprikkelbaarheid, angsten, fobieën, spierkrampen, hartritmestoornissen, duizelingen, zenuwpijnen etc.

Vaak zijn de aandoeningen al jaren aanwezig en spreekt men van een chronische ontwikkeling. Een belangrijk uitgaanspunt is dat een op tijd ontdekte aanleg tot een klacht geen klacht hoeft te worden. [terug naar inhoud]


IRISCOPIE PSYCHISCH

Ik ben in contact gekomen met de Rayid-methode, ontwikkeld door Denny Johnson. Ik gebruik zijn beschrijving om het een en ander te verduidelijken.

De hele aardmassa bestaat uit licht; elke steen, bloem en boom is een vlechtwerk van lichtenergie. Het oog ontvangt en reageert op licht en straalt licht uit. Het is een hologram waar AL onze informatie in zit, zoals in iedere cel, bloeddruppel, voetzolen. Het drukt onze individualiteit uit.

Ogen onthullen hun waarheid door de kleuren, vormen en patronen die zij bevatten, dus niet alleen het fysieke deel, maar ook het psychische deel, emoties, vermogens, hoe je reageert op je omgeving. Het zegt ook iets over familiesystemen. Bepaalde emoties stromen als het ware door generaties heen, en beïnvloeden dus ieder individu.

Rayid onderscheidt vier irisstructuren, namelijk de BLOEM, de JUWEEL , de STROOM en de SHAKER die elke een specifieke persoonlijkheid vertegenwoordigen;

BLOEM-TYPE
bloem-type

Je ziet gebogen of ronde openingen in de iris, denk aan bloemblaadjes. Dit type is emotioneel, spontaan,reageert op het leven met gevoel, ze voelen zich aangetrokken tot het juweel type, die analytisch is

JUWEELTYPE
juweel-type

Juwelen zijn puntachtige pigmentvlekjes in de irisvezels die in kleur kunnen varieren van lichtgoud tot zwart. Het zijn verstandsmensen, reageren mentaal, met analyse, gedachten en woorden en kunnen vaak goed leiding geven. Hij voelt zich aangetrokken door het bloemtype.

STROOMTYPE
stroom-type

Het stroom type heeft een fijnbesnaard oog. Ze zijn zeer sensitief, hun lichaam reageert sterk op prikkels, ze zijn intuïtief. Ze vormen als het ware de gecombineerde sensitiviteit van bloem en juweeltypes. Ze leren het beste door te ervaren. Ze voelen zich aangetrokken tot de shaker.

SHAKER-TYPE
shaker-type

In dit oog zie je een mix van bloemen en juwelen. Dit type is geestdriftig, ze bewegen zich vaak tussen uitersten van persoonlijk succes en mislukking. Het zijn actieve wereldhervormers, ze voelen zich aangetrokken tot het stroomtype.

Verder is te zien of iemand introvert of extravert is en welke hersenhelft dominant is. Linksdominant is meer rationeel, rechtsdominant is meer gevoelig. Je kunt de ogen ook nog onderverdelen in 46 posities, die ieder een emotie vertegenwoordigen. [terug naar inhoud]

oog links oog rechtsELECTRO-ACUPUNKTUUR


apparaat

Reinhold Voll was een Duitse arts, die deze diagnostiek heeft ontwikkeld in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Elk leven, elke materievorm bevat energie, heeft een trilling, een frequentie. In de klassieke acupunktuur gaat men ervan uit, dat gezondheid een energetisch evenwicht is van de organen, waarbij ieder orgaan, afhankelijk van de gezondheidstoestand energie produceert, die via bepaalde plaatsen op de huid , (de z.g. acupunten) te beinvoeden is.

In de electro-acupunktuur wordt de weerstand voor electrische stroom in een bepaald acupunt bepaald. Je test dan op het bindweefsel. Het bindweefsel moet gezien worden als een deel van onze harddisk. Het bindweefsel is wijds vertakt langs de organen, de spieren en de huid. Het geleidt impulsen zoals glasfiberkabel. Het is constant voorzien van alle informatie in het lichaam. Er is een constante update.

Voor de diagnose (niet voor behandeling) gebruik ik de punten aan de uiteinden van de vingers. Dit zijn punten waar de meridianen beginnen of eindigen, bijvoorbeeld van longen, dikke darm, zenuwstelsel, nieren of immuunsysteem.

Als het goed is komt de uitkomst overeen met de irisdiagnose, wat dan weer een bevestiging geeft van de vermoedens.

Wanneer een punt niet goed test, zie je de meter onder de waarde 50 zakken, wat een indicatie is dat er iets aan de hand is. Boven de 50 is er een irritatie, bijv. een ontsteking Medicamenten kunnen de meting beïnvloeden. Elk medicament produceert een electromagnetische straling, dit geldt zowel voor een allopatisch middel, een homeopatisch middel als een fytotherapeutisch middel. Deze straling gaat door een glaswand heen, dus kunnen ampullen of flesjes gebruikt worden. Je kunt een middel via de medicamentenhouder in de stroomkring brengen en zien of het betreffende punt dan op 50 blijft staan. Zo ja, dan weet je dat dit middel goed is voor de client. Op deze manier is van te voren te meten of een middel zal werken. Dit voorkomt dat u moet "experimenteren" met middelen die niet goed voor u zijn. [terug naar inhoud]


DE BIOTENSOR

De biotensor is een uniek instrument voor het snel testen van energetische trillingen en funkties. Om met de biotensor te kunnen werken is het belangrijk om een protocol te volgen. Hiervoor worden cursussen gegeven, zie www.vitaproducten.nl, onderdeel biotensorvaardigheden. We kunnen hier ook spreken over resonantiegeneeskunde. Resonantie is meegaan in trilling, zoals een stemvork meetrilt met een muzieknoot. Alles wat leeft is in resonantie met de omgeving. Bij resonantie zijn we gericht op bewustZIJN. De mens bestaat uit een netwerk van energievelden die in verbinding staan met het lichaam en zijn celsystemen. Deze energievelden vormen het besturingssysteem van álle biochemische processen die zich in het lichaam afspelen. De werking van de biotensor bestaat uit de weergave van de menselijke intuïtie (zich richten op).

Het centraal zenuwstelsel staat in nauw contact met de totaliteit van het bewustzijn en kan minimale impulsen opvangen. Deze zijn nodig om onbewuste (vegetatieve) contracties van het perifere zenuwstelsel in gang te zetten waardoor een biotensor kan bewegen.

Oftewel, de bewuste “gerichtheid” van een persoon op een onderwerp roept het antwoord vanzelf op. Er is een wisselwerking tussen het menselijke bewustzijn en de biotensor. De biotensor reageert horizontaal (nee), of vertikaal (ja) of draait rond (onzeker). Ik kan zo informatie verkrijgen over de zichtbare en de onzichtbare werkelijkheid.

BEWUSTZIJN WORDT VERTAALD IN COMMUNICATIE EN DUS IN TAAL.

Ik gebruik de biotensor om snel te testen op bijvoorbeeld: Ik heb hiervoor diverse testdozen, onder andere met orgaanampullen,middelen, (bijvoorbeeld natuurlijke antibiotica, voedingssupplementen , vitamines en mineralen, kruidenpreparaten, complexmiddelen). Ik test uit welke voeding wel of niet verdragen kan worden; de zogenaamde intoleranties. Aanpassing van de voeding is een wezenlijk onderdeel voor het slagen van de therapie. [terug naar inhoud]


WELL BALANCED DIAGNOSE

Deze testdoos is ontwikkeld door Irene Hill en is bedoeld om in korte tijd inzicht te krijgen in de oorzaak van fysieke klachten en de mentaal-emotionele achtergronden. Irene was tandarts-acupuncturist . Vanuit een diep innerlijk weten na een ingrijpende periode in haar leven ontwikkelde ze een methode om ziektes te benaderen op drie niveaus, namelijk fysiek, emotioneel en mentaal / spiritueel.

Het wellbalanced concept is een diagnose- en therapiemethode vanuit de filosofie dat ziekte en verstoorde gedragspatronen een uiting zijn van verkrampte levensenergie. Wanneer fysieke klachten verminderd of zelfs verdwenen zijn, bestaat de kans dat de klachten terugkomen omdat er (nog) niet is gekeken naar emotionele achtergronden. Via deze test is het mogelijk om uit te zoeken welke connectie de klachten hebben met bijvoorbeeld bepaalde patronen en gedachten die we in de loop der jaren, soms al vanaf de geboorte of daarvoor hebben ontwikkeld. Bijvoorbeeld: Allemaal negatieve gedachten. Het is belangrijk om deze gedachten te transformeren naar positiviteit, zodat we als het ware de ziekmakende patronen niet meer nodig hebben. Er zijn verschillende manieren om hiermee aan de slag te gaan.

De well-balancedmethode is bedoeld om datgene wat er zich binnen een persoon afspeelt naar buiten te brengen. We hebben een buitenkant waarmee we de wereld tegemoet treden en we hebben een binnenkant. De binnenkant is wie we werkelijk zijn; onze bron. Onder invloed van traumatische ervaringen, meestal in onze vroege jeugd, raken we steeds meer het contact met onze binnenkant kwijt. Staan we niet meer stil bij de vraag wie we zijn en wat we doen. Zo ontwikkel je aan de buitenkant een overlevingsstrategie, die ervoor zorgt dat je niet meer gekwetst wordt. Dat mechanisme wordt steeds belangrijker en werkt steeds meer belemmerend.

Als je goed in balans bent, zijn je drie bestaansniveaus met elkaar verbonden: het fysieke, het mentaal-emotionele en het spirituele. Ziekte ontstaat door verkramping, het niet in balans zijn van geest en lichaam. Dat heeft op den duur fysieke gevolgen, want verkramping is een constante belasting van je fysieke systeem. En dat wordt steeds erger. De eerste verkramping wordt een kapstok voor andere, nieuwe verkrampingen, omdat je steeds handelt vanuit disbalans. Dan krijg je gevoelsblokkades, waardoor de energie binnen in je eigen energieveld niet meer goed stroomt.

Tijdens de consulten streef ik er naar de transformatie om tot een gezonde balans te komen samen met u in gang te zetten. [terug naar inhoud]