INHOUD


DE GEDACHTE ACHTER NATUURGENEESWIJZEN

Natuurgeneeskunde baseert zich op het idee dat het lichaam zichzelf wil en kan genezen, áls het maar niet beschadigd is door schadelijke middelen, waarvan men de bijverschijnselen grotendeels niet kent.

Om dit te bereiken wordt gebruik gemaakt van de volgende principes:
  1. Elk organisme bezit de kracht stoornissen te bestrijden en zich te herstellen.
  2. Alle vormen van ziekte zijn terug te voeren op dezelfde oorzaak, namelijk het ophopen van afvalstoffen in het lichaam (ontstaan door jarenlange verkeerde gewoonten, voeding, ademhaling.)
  3. Ziekte is over het algemeen een gevolg van allerlei zaken waarmee je in je leven je lichaam, ziel en geest belast hebt
Genezing heeft alles te maken met eigen verantwoordelijkheid nemen voor de ziekte.

Ik vind dat elke patiënt recht heeft op onafhankelijke informatie, om te zien welke therapie het beste bij hem/haar past. [terug naar inhoud]


HET IS NOOIT TE LAAT OM JE GEZONDHEID IN EIGEN HAND TE NEMEN

Het lichaam geneest zichzelf!

Wanneer ik verhalen hoor van mensen over medicijnen die ze dagelijks innemen, en gedurende een lange periode, verbaas ik me dat velen de neiging hebben om alles wat de dokter voorschrijft -letterlijk- te slikken. Veruit de meeste medicijnen genezen niet, maar onderdrukken slechts de symptomen. Veel artsen maken het alleen maar erger door het lichaam vol te stoppen met belastende middelen. Het is dramatisch hoeveel mensen, (vooral ouderen) per jaar worden opgenomen met medicijnvergiftiging. Zelfs antibiotica , insuline en diverse andere veel voorgeschreven middelen laten hun beperkingen zien. Voor antibiotica kunnen bacteriën resistent worden zodat ze niet meer werken, dit komt al regelmatig voor! Een cliënt van mij is resistent voor allerlei soorten insuline, behalve varkensinsuline, maar deze wordt in Nederland niet meer voorgeschreven, (vroeger wisten we niet beter) Gelukkig merk ik dat veel mensen zich hiervan bewust worden en daarom een andere, aanvullende weg willen inslaan. Het is ongelooflijk wat het lichaam allemaal kan, als je het maar de kans geeft.

Gezondheid gaat – dus – over goed zijn voor jezelf; de juiste voeding eten, regelmatig bewegen, doen waar je van houdt.

Genezing gaat gepaard met een bewustwordingsproces waar ik met mijn consulten aan mee werk. Tijdens de gesprekken ontstaat er een voorstel hoe hiermee om te gaan.
[terug naar inhoud]


VERANDERINGEN IN DE AARD EN DE ERNST VAN ZIEKTEN

Het type ziekte verandert

Voorheen waren er vooral infectieziekten, nu staat het immuunsysteem centraal. Andere voeding, zeer veel verschillende chemicaliën in de omgeving met allemaal onbekende effecten op ons systeem vormen een aanslag op onze gezondheid. We hebben vaccins die we nooit eerder hadden, vreemde ziekten die we niet begrijpen, bijvoorbeeld ME, Aids, Fibromyalgie. Door deze veranderingen zijn er allerlei allergieën, die zeer ernstige ziekten kunnen veroorzaken, waaronder kanker. Heel veel vrouwen slikken "de pil". Ik heb regelmatig vrouwen in mijn praktijk die de pil niet verdragen, c.q. er ziek van worden, i.v.m. o.a. vit.B 6 tekort. Er is ZEKER een probleem als er ook sprake is van de stofwisselingstoornis H.P.U. (zie www.keac.nl)

Ik citeer Hippocrates:
"Ziekten overvallen ons niet als een donderslag bij heldere hemel, maar ontwikkelen zich uit de dagelijkse kleine zonden tegen de natuur. Als deze zich hebben opgehoopt, breken ze schijnbaar plotseling door"
Bovenstaande vraagt om bewustwording en inzicht/ bijscholing van mij als therapeut.
[terug naar inhoud]


EEN HOLISTISCHE BENADERING

Gelukkig is er momenteel in diverse takken van wetenschap een duidelijke kentering; een holistische manier van denken dient zich aan in zowel de nieuwe fysica, de nieuwe biologie, de nieuwe psychologie.

De klassieke opvatting van ons wereldbeeld gaat uit van de zintuiglijke waarnemingen. In de huidige tijd zijn vooraanstaande psychologen en psychiaters ervan overtuigd dat ook via niet-zintuiglijke weg ons bewustzijn informatie ontvangt; de transpersoonlijke psychologie. Vele gecontroleerde experimenten geven hiervan het bewijs. Deze manier van werken wordt TELESOMATIE genoemd en biedt de mogelijkheid om op afstand mensen, dieren, maar ook planten fysiologisch te beïnvloeden. [terug naar inhoud]


TESTEN OP AFSTAND

Persoonlijk contact is natuurlijk heel erg belangrijk, zeker voor het eerste consult, maar soms is het onmogelijk voor mensen om te komen , bijv. vanwege de afstand of ziekte. In dat geval is het mogelijk om via de urine te testen, of eventueel via haren, als ze niet geverfd zijn. Urine heeft alle energetische informatie die nodig is om te kunnen testen via de biotensor. Deze test moet wel eerst aangevraagd worden. [terug naar inhoud]